Lärarbloggen

Konsert med Dream Academy-material!

Skrivet av: Ulrika, från Spyken

Lärarbloggen 1.3.2017 Skrivare:

För någon vecka sedan var det dags för ES15s, det vill säga den klass som våra Dream Academy-deltagare går i, att ha konserter på skolan. Det var både lunchkonsert för skolans elever och kvällskonsert för släkt och vänner. Projektet som skulle redovisas var ett Bob Dylan-projekt, där eleverna fick göra fria tolkningar av Dylan med texterna översatta till svenska.

Ingrid, Noa, Julia, Agnes och Malva framförde dessutom sin Dream Academy-låt och berättade om vårt nordiska samarbete, både vad som gjorts och vad som ska hända framöver.IMG_0415 Ett mycket uppskattat framträdande. Bilden kanske inte är den bästa men det var musiken!


Video från Vanda!

Skrivet av: Henrik, från Dream Academy Norden / Svenska nu

Elevernas blogg, Lärarbloggen, Uncategorized 18.1.2017 Skrivare:

Vaskivuori Band screenshot

Eleverna i Vaskivuori-gymnasiet i Vanda i Finland har skickat en videohälsning med smakprov på deras snygga låt. Vem gör nästa video?

Bändi_rend-1.mov

 


Hälsningar från Kaustby!

Skrivet av: Jaana, från Kaustby

Lärarbloggen 3.1.2017 Skrivare:

Vi önskar er alla som är med i Dream Academy ett lyckligt och musikaliskt nytt år! Här har vi börjat vårterminen 2.1. och ser redan fram emot att få träffas med vara nya nordiska vänner från Bergen. Ni är hjärtligt välkomna till Kaustby!

En ivrig studerandegrupp väntar på er här – och hela skolan faktiskt! Vi är sammanlagt ca 180 studerande och lärare här, så skolan är jättemysig! Fint att få bli bekanta med er och göra musik tillsammans!

Snart får ni post – bilder, text, förhoppningsvis videor och också praktisk information för besöket.

Vi njuter av äkta vintern här, har fått rejält med snö. Och det ska bli kallt under de närmaste dagarna, över -20 grader!

Vi hörs!

Svenskläraren Jaana och hela gänget


Spyken är igång igen

Skrivet av: Ulrika, från Spyken

Lärarbloggen 14.12.2016 Skrivare:

Så är Spyken med på Dream Academy-tåget ännu en gång, tack för det!

Vi var med i projektet redan förra året – då var det ett mindre projekt som just sträckt sig utanför Finlands gränser, med besök från Kaustby hos oss i Lund och elever från oss som åkte till Åbo. Det är spännande att få vara med och se hur projektet växer och förhoppningsvis kunskapen om varandras länder med det.

Fredrik och Jimmy, ni är underbara! Och tack till er på Svenska NU. Vi ser fram emot workshop två redan v 4. Välkomna tillbaka då, och välkomna Vanda!


AMB är igång!

Skrivet av: Johan, från Academy of music & business

Elevernas blogg, Lärarbloggen 8.12.2016 Skrivare:

Nu är även Academy of music & business i Tingsryd igång med Dream Academy. Jimmy och Fredrik gjorde oss idag sällskap i vår studio och eleverna kom snabbt igång med låtskrivandet. Kreativiteten flödade och när Jimmy och Fredrik lämnade skolan hade det spelats in en första demoversion. Nu börjar arbetet för eleverna att finslipa text och musik inför workshop 2.

 

20161208_142018


Tidtabell 2016-2017

Skrivet av: Henrik, från Svenska nu/Hanaholmen

Elevernas blogg, Lärarbloggen, Uncategorized 8.11.2016 Skrivare:

tidtabell_2016-2017


Dream Academy Norden 2016-2017 är igång!

Skrivet av: Henrik, från Hanaholmen

Elevernas blogg, Lärarbloggen 8.11.2016 Skrivare:

Hej alla!  Höstens workshops har börjat! Puolalanmäen lukio i Åbo var först, nu skriver eleverna på sin egen låt, och i mars reser åboeleverna till Tingsryd i Sverige för att spela tillsammans och för att spela in låtar.

cof

Åboelever med Fredrik o Jimmy 17.10.2016

I år kommer DANorden att filmas för tv, och hösten 2017 visas materialet som en dokumentärserie på webben och i nordisk teve.

Nästa låtskrivarworkshop är i Vanda, Vaskivuoren lukio den 18.11 och därefter Kaustby 23.11, Bergen 28.11, Tingsryd 8.12 och Lund 9.12.

Vi ses

Henrik


Kaustinen workshop

Lärarbloggen, Uncategorized 17.12.2015 Skrivare:

Hej! Tack Fredrik, Jimmy och Henrik för besöket i Kaustby. Ur lärarens synvinkel var er dag tillsammans med studerandena mycket intensiv. Ni var ju hela tiden i studion eller i övningsutrymmet! Knappt lät Jimmy och Fredrik sig en paus och åt lunch!

Studerandena var nöjda med låten och jobbade redan på förhand med texten och melodin. De tycker att det hela med att få resa till Lund och vara i kontakt med svenska ungdomar är spännande! Ganska mycket undrar de om de vågar prata svenska där…. Absolut, säger jag:) Vi kan ju hjälpa varandra – och lundborna hjälper oss säkert också:)

för hela gänget,

läraren Jaana